szauna szauna szauna

Az infravörös sugarakról

szaunaMivel az emberi test egy élõ "biotároló", ezért számos méreganyag a bejutást követõen nem tud azonnal távozni, hanem felhalmozódik a szervezetben.


Dr. Toshiko Yamazaki egy olyan japán klinika tulajdonosa, ahol kiterjedt kutatásokat folytat a távoli infravörös sugarak (FIR) terápiás alkalmazásáról. "Science of Far-Infrared Therapies" (A távoli infravörös sugarak terápiájának tudománya) c. könyvében kifejti, hogy a FIR sugarak számos betegség esetében kifejtett előnyös hatása a FIR sugarak méregtelenítő képességével magyarázható, mivel számos egészségügyi problémát gyakran éppen a méreganyagok okoznak. Mivel az emberi test egy élő "biotároló", ezért számos méreganyag a bejutást követően nem tud azonnal távozni, hanem felhalmozódik a szervezetben.

Ha például a mérgező gázok, mint például a kéndioxid, a széndioxid vagy más toxikus anyagok, mint például az ólom, higany vagy klór nagyobb vízmolekulákkal találkoznak; a víz klaszterei azokat körülveszik, és szinte tokba zárják. Ahol ezek a méreganyagok összegyulnek, gátolják a vérkeringést és károsan hatnak a sejtek energiájára. Ha viszont ezeket a vízmolekulákat 10 mikronos távoli infravörös sugarak érik, a víz vibrálni kezd.

A vibrálás meggyengíti a vízmolekulákat összetartó atomok ionkötéseit. A vízmolekula szétesését követoen a bezárt gázok és egyéb méreganyagok kiszabadulnak és távoznak. Japán kutatók arról számoltak be, hogy hasonló folyamat játszódik le az eltömodött hajszálerek gyógyítása során: a meleg kitágítja a hajszálereket és megindítja a rejtett méreganyagok felbomlásának folyamatát.

Az eredeti cikk a http://www.szaunacenter.hu/ujsagcikkek3.htm honlapon található.


::: További cikkek

::: Tallózó

szauna
szauna
szauna
szauna szauna szauna
   
levélírás